Smördegsinbakad kyckling med vitlökost & västerbottensås
6 port
3-4 kycklingfiléer
smör
salt
peppar
ca 450 g färsk el. frusen smördeg
1 ask crème bonjour vitlöksost
1 ägg
Dela filéerna i två bitar.
Salta och peppra och stek i smör på båda sidor tills den är precis genomstekt.
Lägg kycklingen åt sidan för att kallna.
Gör en liten ficka på filéerna längsmed och bred på lite vitlöksost.
Dela på smördegen i lagom stora bitar till att göra ett litet paket med kycklingen i.
Lägg skarven på paketen nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ett uppvispat ägg.
In i ugnen i 225°C i ca 10-20 min.
Västerbottensås
2½ dl grädde
½ dl vatten
1 msk köttfond (alt. ½-1 buljongtärning)
1-2 tsk kinesisk soja
75 g riven Västerbottenost
peppar
Blanda grädde, vatten, fond och soja till såsen.
Låt koka ihop någon minut.
Ta av från värmen och blanda i osten under omrörning.
Smaka av med peppar.
Servera med klyftpotatis och en blandad sallad.