Pyttipanna

Har inte räknat ut receptet för ett visst antal portioner då jag brukar köra lite på känn när jag gör pytt. Använder ev rester och slattar som finns hemma i kyl och frys. Godast tycker jag pyttipannan blir om man gör på råstekt potatis, men vill man ta tillvara på överbliven kokt potatis så går det ju lika bra, snabbare går det att steka också 😊

mjölig potatis
köttbullar, gärna smaksatta från Scan
korv, t.ex kabanoss el. chorizo
minutbiff/ryggbiff
kalkon/skinka i bit
gul lök
smör
salt
peppar
grillkrydda

ägg

Skala och tärna potatisen, dela köttbullarna och skär korven i bitar.
Tärna köttet, kalkon/skinka och skala och finhacka löken.
Stek bitarna i smör i en stor stekpanna i omgångar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med stekt ägg och en knäckemacka.

Viktväktarna Points

mjölig potatis
köttbullar, Felix delikatess *
korv, Maträtt *
minutbiff/ryggbiff *
kalkon i bit (kantbitar)
gul lök
smör (lägg till PP för tillsatt mängd)
salt
peppar
grillkrydda
ägg

Totalt …P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca … kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *