Havregrynsgröt med ägg

Gillar du som jag att äta gröt till frukost, men känner att ibland blir du inte riktigt mätt. Testa att tillsätt ett ägg för att öka mättnadskänslan plus att man får en krämigare konsistens på gröten!

1 port.

1 dl havregryn
2 dl vatten
salt
vaniljpulver
1 ägg

Mixa havregrynen (om du vill) och blanda med vatten, salt, vaniljpulver och ägg i en kastrull.
Låt koka upp.
Sänk värmen och låt koka några min tills gröten blivit lagom tjock.
Rör om då och då.

Servera gröten med valfria frukosttillbehör.

Kaloriberäknat recept

1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
salt
vaniljpulver
1 ägg

Kcal: ca 199 kcal/port exkl tillbehör.

Kolhydrater: 19.2 g Protein: 11 g Fett: 7.8 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *