Tryffeldipp & smördegssnurror

Blev en alldeles lagom bricka förra helgen. Lite nyttigt och lite gottigott! Delade denna med 11-åringen som har blivit väldigt förtjust i ost, kex och annat gott. Det bästa med dessa brickor är ju att dom går att anpassa efter eget behov och smak, bara att använda sin fantasi så kommer det att bli kanon! Inte så haj än på att lägga upp snyggt känner jag, men det kommer väl med tiden, övning ger färdighet!

Tryffeldip
2 dl crème fraiche/yoghurt 0%
½-¾ dl parmesanost, riven
½ krm salt
½ tsk tryffelolja

lantchips

Blanda ihop crème fraiche, riven parmesan och salt.
Smaksätt med tryffelolja, droppa helst i lite åt gången och smaka av.
Servera dippen med chips.

Smördegssnurror med tryffelcrème
½ förp färsk smördeg (rulle)
½ burk crème av svamp med smak av tryffel, Zeta

Rulla ut smördegen och dela på hälften (spara resten till nästa fredagsbricka).
Bred ut svampcrèmen över hela smördegen.
Rulla ihop och skär i cmtjocka bitar och lägg dessa på en bakplåtspappersklädd plåt.
In i ugnen i 200°C i ca 10-15 min.

Till fredagsbrickan denna vecka använde vi även:
jordgubbar
päron
President brieost med tryffelsmak (i senaste Smakboxen)
Castello Nordost
Tuckkex
Falbygdens ostbollar
olika sorters chark från Jakobsdalscharkuteri

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *