Kotlett i sås med smak av vitlök & parmesan

Hur ofta äter ni fläskkotlett? Känns som att denna köttbit inte får ta så mycket plats på våra tallrikar längre. Själv tycker jag att en riktigt bra tillagad kotlett är minst lika god som en fläskfilé. Den här fick vi till riktigt bra då jag brynte dom snabbt i en panna och sen fick dom stå och småsjuda i köttbuljong. Testa! Ni kommer inte bli besvikna ❤

6 port.

6 kotletter, alt kotlett i bit
salt
vitlökspeppar
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 tsk worschestershiresås
1 burk crème fraiche vitlök & parmesan
1 dl grädde
vitlökspeppar
en skvätt soja
maizena

Dela köttet i kotletter om du inte köpt färdigskivade.
Salta och peppra.
Hetta upp en panna med smör och bryn kotletterna på bägge sidor så dom får lite färg.
Lägg över köttet i en gryta.
Häll på vatten, smula ner buljongtärningen och blanda ner worschestershiresåsen.
Låt det koka upp och sedan stå och småsjuda i ca 30-45 min.
Blanda ner den smaksatta crème fraichen och grädde, red av med maizena om du vill ha en tjockare sås.
Smaka av med med vitlökspeppar om det behövs.

Servera med någon form av potatis.

Viktväktarna Points

6 fläskkotletter, alt kotlett i bit (fett bortskuret), à ca 125 g utan ben *
salt
vitlökspeppar
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning *
2 tsk worschestershiresås
1 burk crème fraiche vitlök & parmesan *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
vitlökspeppar
en skvätt soja
1¾ msk maizena *

Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för matfett och för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 228 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 6.4 g Protein: 28.9 g Fett: 9.4 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *