Skinkfyllda korvbröd

Hur ofta har man inte slattar med korvbröd i frysen? Här förekommer det emellanåt och kanske är man inte jättesugen på korv med bröd alla gånger, då är detta ett superbra tips för att liva upp dom små bröden på nytt 🤗

Som en varm macka fast i ett korvbröd 🥰

korvbröd
smaksatt färskost
strimlad skinka
persilja
riven ost

Bred på lite färskost på båda sidorna på insidan av korvbröden.
Fördela strimlad skinka emellan och strö lite finhackad/klippt persilja över.
Lägg på riven ost och gratinera dom fyllda korvbröden i ugnen i 225°C i ca 10 min.
Servera som dom är med en sallad eller annars med lite pommes.

Kaloriberäknat recept

4 st korvbröd, brioche
60 g smaksatt färskost, light
180 g strimlad skinka
persilja
2 dl riven ost 12%

Kcal: ca 263 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 24.2 g Protein: 20.9 g Fett: 9.6 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Kycklingwrap med curry

Hoppas ni klarade er bra utan nya middagstips igår 🫶 Tiden räckte helt enkelt inte till när jag spenderade helgen med Filippa på dans SM. Blev en mix av resultat och bäst gick det för discogruppen som kammade hem en finalrunda och slutade på en 5:e plats av 23 deltagande grupper 💙💛

Veckans lunchtips ska ni få nu och det blev riktigt, riktigt gott om jag får säga det själv. Blev inspirerad av ett konto på Instagram (Matbubbel) som gjorde något liknande för ett tag sen, men med baguetter. Perfekt även till sommarens varmaste dagar i picknickkorgen 😎

4 port.

600 g kycklingkebab
flytande smör
1 paprika
1 röd lök
1 äpple
2 dl crème frache/grekisk yoghurt
2 dl majonnäs
curry
gurkmeja
salt
svartpeppar
lökpulver
vitlökspulver

sallad
4 libabröd/kebabrullebröd

Börja med att steka kycklingkebaben så den hinner svalna innan du ska blanda ihop röran.

Finhacka paprika, lök och äpple och lägg i en skål.
Blanda ner crème fraiche/yoghurt och majonnäs.
Smaksätt röran med samtliga kryddor efter eget tycke och smak.

Skölj och skär salladen.

Lägg på sallad mitt på brödet och klicka ut kycklingröran.
Vik in sidorna och rulla ihop och dela på två.
Smaklig måltid!

Kaloriberäknat recept

600 g kycklingkebab
flytande smör
1 paprika, ca 90 g
1 röd lök, ca 70 g
1 äpple, ca 150 g
3½ dl grekisk yoghurt 0%
½ dl majonnäs lätt
curry
gurkmeja
salt
svartpeppar
lökpulver
vitlökspulver
80-100 g sallad
4 libabröd

Kcal: ca 531 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Kolhydrater: 61.5 g Protein: 42.7 g Fett: 12.1 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Avokadomacka med ägg

När man som jag äter tre mellanmål om dagen så blir det lite tjatigt efter ett tag när man håller sig till typ samma rätter hela tiden, så att hitta på lite variation var verkligen på tiden 🤭

Enkelt, gott och mättande 👌

1 port.

1 skiva bröd, t.ex Pågen grötbröd
philadelphiaost
avokado
kokt ägg
flingsalt
chiliflakes

Bred på philadelphiaost på en macka.
Mosa avokadon i en skål och smeta ut över mackan.
Dela ägget över avokadon och toppa med salt och chiliflakes.

Jag använder nästintill alltid tärnad, frusen avokado så tina den först innan det är dags för mellis (lägg i en plastpåse i vattenbad så går det snabbt).
Ska du ha med dig mackan kan det vara en fördel att droppa i lite citronsaft i avokadomoset så den inte blir tråkig i färgen.

Kaloriberäknat recept

1 skiva bröd, t.ex Pågen grötbröd
13 g philadelphiaost light
40 g avokado
1 kokt ägg
flingsalt
chiliflakes

Kcal: ca 250 kcal/port.

Kolhydrater: 14.2 g Protein: 11.8 g Fett: 16 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Krämig pastasallad med kyckling

Nu när vi närmar oss en varmare årstid så behöver vi (i alla fall jag) fylla på med kalla matlådor, t.ex som här en pastasallad eller en kall röra i en wrap 🤗 Håller ni med?

Det här receptet fanns redan här på bloggen sen min tid som Viktväktare, men det får sig en liten uppdatering för 2025 🥰 Har inte gjort klart salladen helt för hela veckan utan bara preppat kyckling och pasta i matlådorna och så lägger jag i grönsaker och crème fraiche dag för dag 😊

4 port.

pasta, valfri mängd
2-3 förp. Kronfågel BBQ minutkyckling
gurka
tomat
majs
ruccola
180 g smaksatt crème fraiche

Koka pastan, låt den rinna av och svalna.
Förbered grönsakerna i valfri mängd.
Blanda pasta, kyckling, grönsaker och crème fraiche i en skål och blanda runt.
Dra ett par varv med svartpepparkvarnen och strö över lite flingsalt.

Kaloriberäknat recept

220 g pasta
480 g Kronfågel BBQ minutkyckling
200 g gurka
200 g tomat
200 g majs
65 g ruccola
180 g smaksatt crème fraiche, t ex parmesan/vitlök

Kcal: ca 546 kcal/port.

Kolhydrater: 73 g Protein: 38.4 g Fett: 9.6 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Veckans mattips v. 22/2025

Hej matvänner! Förra veckan uteblev ju middagstipsen pga en liten weekendresa till Göteborg, men denna vecka är den på plats i vanlig ordning 🫶

Påminner om att ni anpassar recepten efter eget behov med livsmedel ni använder i eran matlagning, recept står inte huggna i sten 😉

Önskar er en fantastisk matvecka ❤️

Kyckling i jordnötssås – recept finns ▶️▶️ HÄR

Snabb pasta med broccolisås – recept finns ▶️▶️ HÄR

Grillspett med ytterfilé – recept finns ▶️▶️ HÄR

Enkel lasagne – recept finns ▶️▶️ HÄR

Lövbiffsgryta med heta smaker – recept finns ▶️▶️ HÄR

Sommarsemla med jordgubbar – recept finns ▶️▶️ HÄR

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Bacon- och svampsås med smak av fetaost & soltorkade tomater

I vår familj blir vi aldrig trötta på att äta pasta med baconsås, här kommer ännu ett tips 😁

6 port.

3 förp. bacon
250 g färska champinjoner
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
1 burk crème fraiche fetaost/soltorkade tomater
1 dl grädde
1 tsk lökpulver
svartpeppar
1½ msk maizena

Strimla baconet och stek i en panna.
Skölj och dela champinjonerna i bitar och lägg med bland baconet.
När svampen och baconet är klart tillsätter du vatten, buljongtärningar, crème fraiche, grädde och kryddor.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda i 5 min.
Red av såsen med maizena till önskad tjocklek.
Häll i den färdigkokta pastan i såsen och blanda runt, eller servera dom var för sig.

Kaloriberäknat recept

3 förp. kycklingbacon
250 g färska champinjoner
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
1 dl matgrädde 13%
1 burk crème fraiche fetaost/soltorkade tomater, Arla
1 tsk lökpulver
svartpeppar
1½ msk maizena

Kcal: ca 177 kcal/port exkl matfett, pasta och grönsaker.

Kolhydrater: 6.8 g Protein: 11.6 g Fett: 10.9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Stekt kyckling med ris & kall yoghurtsås med smak av vitlök

Igår blev det ju inga middagstips delade här på bloggen då jag ej var hemma. Blev en tur med sambon till Göteborg lör-sön till Arken spa för lite egentid och energipåfyllning. Himla trevligt ställe så det rekommenderas om ni inte varit där. Grym mat!

Denna veckas matlådor är väldigt enkla och rätt kalorisnåla. Personligen behövde jag balansera upp helgens festliga mat med lite snålare måltider denna vecka utan att det ska påverka portionsstorleken, så då får det bli magra livsmedel med mycket smak 😊

4 port.

600 g kycklingfilé
valfria kryddor (jag hade chicken & steak, svartpeppar och salt)
smör/olja

Sås
3 dl grekisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
vatten

400 g kokt ris, ca 1¾-2 dl okokt ris

valfria grönsaker

Börja med att göra såsen så den får stå och dra till sig under tiden kycklingen och riset tillagas.
Tillsätt så pass mycket vatten att såsen börjar bli lite rinnig i konsistensen (ca ¼-½ dl).
Ställ kallt till servering.

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Skär bort ev ådror eller senor som finns kvar på kycklingen.
Krydda båda sidorna med valfria kryddor som du gillar.
Bryn i panna på hög värme på båda sidor så kycklingen får lite färg.
Lägg över i en ugnsform och sätt i en termometer i den tjockaste biten.
Ställ in i ugnen på 200-225°C tills termometern visar ca 70-72°C.

Skär upp kycklingen i lagom portionsmängd och fördela i matlådor alt servera direkt ihop med riset och den kalla vitlökssåsen och valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept

600 g kycklingfilé
valfria kryddor (jag hade chicken & steak, svartpeppar och salt)
smör/olja
3 dl grekisk yoghurt 0%
2-4 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
vatten
400 g kokt ris, ca 1¾-2 dl okokt ris

Kcal: 308 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker.

Kolhydrater: 28 g Protein: 44.6 g Fett: 2.3 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK