Jag har tidigare lagt ut en kalorivänlig beasås här på bloggen, men denna hörni är ett par snäpp bättre så den MÅSTE ni testa 😍
Kan inte ta åt mig äran av receptet, det hittade jag på Instagramkontot thecoachmidas 😁
4 port.
2 schalottenlökar
2 msk dragonblad i vinäger
en knippe persilja
1 dl vinäger
½ dl vatten
5 vitpepparkorn
1 dl crème fraiche
1/3 förp popcornkrydda med smörsmak
2 äggulor
Hacka schalottenlök och stjälkarna från persiljan.
Lägg i en kastrull.
Häll i vinäger, vatten, 1 msk av dragonbladen och vitpepparkornen.
Låt koka tills det bara är lite av vätskan kvar.
Pressa ur genom en sil och tillsätt äggulorna.
Vispa upp ett skum och värm under omrörning tills det blivit tjockt (här går det fort att det blir äggröra om du inte är vaksam!).
Ställ åt sidan och låt svalna helt.
Hacka resten av dragonbladen och persiljan och blanda ner i crème fraiche tillsammans med popcornkryddan.
Blanda ner crème fraiche-blandningen i emulsionen och smaka ev. av med en skvätt citron.
Servera direkt eller förvara i kylskåp.
Vi åt såsen ihop med grillad ryggbiff från Åsby kött & vilt i Hallstahammar och ugnsrostad potatis 😊

Kaloriberäknat recept
2 schalottenlökar
2 msk dragonblad i vinäger
en knippe persilja
1 dl vinäger
½ dl vatten
5 vitpepparkorn
1 dl crème fraiche 13%
1/3 förp popcornkrydda med smörsmak
2 äggulor
Kcal: ca 92 kcal/port exkl tillbehör. Med min portion kött (200 g) och potatis (150 g) blir det ca 426 kcal exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 7.5 g Protein: 3.0 g Fett: 5.6 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK