4 port.
4 normalstora kycklingfiléer
2 dl matyoghurt
¾-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1½ tsk flytande honung
svartpeppar
Blanda ihop yoghurt, sambal oelek, vitlök, honung och svartpepparn.
Lägg kycklingen i en påse och häll över yoghurtblandningen.
Blanda ihop kyckling och yoghurt genom att klämma på påsen så att alla filéer täcks.
Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
Stek kycklingen i lite olja och smör tills de är genomstekta.
Vitlökssås
4 dl crème fraiche
1 köttbuljongtärning
4 vitlöksklyftor
Värm crème fraichen och smula ner buljongtärningen.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Låt det småputtra en liten stund.
Servera kycklingen och vitlökssåsen ihop med ugnsstekt potatis och en blandad sallad.
Viktväktarna Points
4 normalstora kycklingfiléer
2 dl naturell yoghurt 0.5%
¾-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1½ tsk flytande honung *
svartpeppar
4 dl crème fraiche 5% *
1 köttbuljongtärning *
4 vitlöksklyftor
Totalt 5P/port för kyckling och sås. Lägg till points för det matfett du använder. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Har nu provat receptet och det var verkligen gott!
Visst var det 🙂