Dessa baguetter älskar familjen! Goda att fylla med smarriga pålägg eller göra vitlöksbröd utav till grillmiddagen.
4 st
2 dl vatten
25 g jäst
3 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
1 l vetemjöl special
1 tsk socker
Värm vattnet till 37°C.
Rör ut jästen i lite av vattnet.
Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och nästan allt mjöl.
Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 min, lång tid ger segare, godare bröd.
Låt jäsa i 1–2 tim.
Knåda degen på mjölad bänk.
Skär degen i 4 lika stora bitar.
Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite.
Låt jäsa i ytterligare 30 min på plåten.
Grädda mitt i ugnen på 225°C i cirka 20 min.
Viktväktarna Points
2 dl vatten
25 g jäst *
3 dl naturell yoghurt 0.5%
2 tsk salt
1 l vetemjöl special *
1 tsk lättströ
Totalt blir det 15P/st alternativt dela i antalet skivor/baguett för att få points/baguettbit.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 549 kcal/baguett.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK