Vitkålsgratäng med kyckling & ris

Idag ska ni få recept på en av mina favoriträtter till lunch! Den var dock ett bra tag sen jag åt senast, men under min tid med Viktväktarna så åt jag den ofta, men då i lite andra proportioner och utan ris, men det var nästan ännu godare med ris. HÄR hittar du receptet om du hellre vill ha utan ris 😊

Har fått frågan hur jag räknar ut kalorier osv på recepten och jag använder mig av gratisversionen av Lifesumappen 👌

4 port.

600 g kycklingfilé
400 g vitkål
1 gul lök
några vitlöksklyftor
1½ dl grädde
2 dl riven ost
salt
pepparmix
chicken & steak, Santa Maria

Strimla kycklingen.
Stek den i olja och krydda med salt och pepparmix.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Hacka/skär kål och lök i mindre bitar.
Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.
Krydda med önskad krydda, t.ex chicken & steak.
Häll över grädden och låt sjuda ihop ett par min.
Häll över kålblandningen över kycklingen i ugnsformen och lägg på osten.
Grädda 20-25 min mitt i ugnen på 225°C.

Servera med kokt ris.

Kaloriberäknat recept

600 g kycklingfilé
400 g vitkål
1 gul lök
några vitlöksklyftor
1½ dl grädde 13%
2 dl riven ost 12%
salt
pepparmix
chicken & steak, Santa Maria

Kcal: ca 286 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 9 g Protein: 37.8 g Fett: 10.4 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *