24 bitar
100 g smör
4 dl socker
4 ägg
2 dl mjölk
5½ dl mjöl
2 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
400 g vit choklad
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
Rör i mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smörblandningen.
Hacka chokladen i mindre bitar och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, c:a 25×35 cm, och grädda i 175°C i ungefär 35 minuter i mitten av ugnen.
Prova med en sticka, den ska vara torr.
Låt svalna helt.
Koka upp grädden till glasyren.
Ta bort från plattan och tillsätt finhackad vit choklad.
Rör om tills allt har smält och blivit en jämn smet.
Låt svalna något innan du brer det över kakan.
Strö över kokos och låt stelna i kylen.
Skär upp i rutor vid servering.
Ska man inte smälta smöret ? Och chokladen ska den inte smältas innan den rörs ner i kak smeten?
Nej smöret ska inte smältas och inte heller chokladen som är i själva kakan.
Det låter jättegott! Vill pröva det! Men ska formen placeras i mitten eller där nere i ugnen?
I mitten av ugnen 🙂
200°C, har skrivit in det i receptet nu 🙂