Något jag vill lära mig mer om är att laga asiatiskt 😊 Tycker det är så gott med wok, dumplings, smakerna av lite sött och starkt osv Den som jag vänder mig till då för inspiration är Emilia som har bloggen Matinspo, hon är så duktig på enkel asiatisk mat 🥰 Har ni inte kikat in hos henne så gör det!
Originalreceptet och den kalorivänligare varianten av receptet skiljer sig lite åt så läs receptet noga innan du börjar 😉
4 port.
500 g färs
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
100 g babyspenat
2 st pak choi
Sås
5 msk japansk soja
4 msk hoisinsås
3 msk farinsocker
1 msk sriracha
400 g vetenudlar
cashewnötter
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen i en litet skål.
Skiva champinjonerna.
Stek dem i en torr panna tills de börjar få yta.
Tillsätt färsen och stek tills du får ordentligt med yta.
Pressa i vitlöken och stek med svampen och färsen.
Koka under tiden upp udonnudlarna och blanchera pak choien (du kan göra det i nudelvattnet när nudlarna är klara).
Sila av nudlarna och häll över i pannan tillsammans med såsen.
Blanda ihop och tillsätt sedan den blancherade pak choien.
Vänd i spenat.
Smaka av med lite mer japansk soya.
Servera direkt!
Toppa med hackade cashewnötter.

Kaloriberäknat recept
500 g nötfärs 5%
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
100 g babyspenat
2 st pak choi
2½ msk japansk soja
2 msk hoisinsås
1½ msk farinsocker
½ msk sriracha
200 g vetenudlar
50 g cashewnötter
TIPS! Eftersom såsen är halverad till mängden mot orginalreceptet så kan man tillsätta 4.5 msk vatten i såsen istället för att kunna hålla nere kalorierna.
Kcal: ca 496 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 52.4 g Protein: 36.6 g Fett: 13.7 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK