Har lovat mig själv att bli bättre på att tillaga mer fiskrätter detta året. Så länge det är vit fisk och filé/bitar så går det bra att tillaga (ja jag är lite kräsen när det gäller fisk). Gjorde en vanlig potatispuré till och rörde ner lite parmesanost som blev över efter fisktoppingen, blev riktigt gott!
Hoppas ni vill testa detta recept 🥰
4 port.
600 g torsk
2 tsk flingsalt
2 skivor bröd
¾ dl solroskärnor
2 dl finriven parmesan
1 liten citron, finrivet skal och saft
1 vitlöksklyfta, finriven
½ dl olivolja
svartpeppar
Sätt ugnen på 200˚.
Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt.
Mixa eller finhacka brödet och solrosfröna till ett smul.
Blanda med parmesan, citronskal och vitlök.
Pressa saften av halva citronen på fisken.
Strö över smulblandningen och ringla på olja.
Dra ett varv med pepparkvarnen och tillaga mitt i ugnen tills smulet är krispigt och fisken har en innertemperatur på 52˚, 15–20 min.
Servera med en puré/mos och hericot verts.
Viktväktarna Points
600 g torsk
2 tsk flingsalt
1½ skivor bröd, grötbröd hade jag *
½ dl solroskärnor *
1½ dl finriven parmesan *
1 liten citron, finrivet skal och saft
1 vitlöksklyfta, finriven
¼ dl olivolja *
svartpeppar
Totalt blir det 6P/port exkl tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 306 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK