Thaistroganoff

Haft en ledig dag idag! Grejat i köket med både mat och bak. Så skönt att få vara lite kreativ. Blev en fm promenad med vovven också i det sköna vädret. Gäller att passa på, snart är det mörkt och kallt.

Körde lite frysrens på korvslattar till denna rätt. Försöker rensa ur så mycket som möjligt nu så man kan fylla på med nytt. Ungarna åt med god aptit. Inspirationen hittade jag hos bästa receptsidan, Ica!

4 port.

1 gul lök
2 morötter
400 g falukorv
smör
400 ml kokosmjölk
3 msk tomatpuré
½-1 msk röd currypasta
hackad persilja

Skala och hacka löken.
Skala och skiva morötterna tunt.
Skär korven i ca 1 cm tjocka strimlor.
Stek lök, morötter och korv i matfettet.
Rör ner kokosmjölk, tomatpuré och currypasta.
Koka på svag värme ca 5 minuter.
Strö över persiljan.

Servera till ris eller annat valfritt tillbehör.

Viktväktarna Points

1 gul lök
2 morötter
400 g falukorv, tex Lithells middagskorv 9% *
smör (lägg till points för mängden du använder)
200 ml kokosmjölk, lätt *
2 dl vatten
3 msk tomatpuré
½-1 msk röd currypasta
hackad persilja

Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för ris eller annat tillbehör. Byt till Maträtts matkorv så blir det 5P/port istället.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 166-209 kcal/port beroende på vilken korv du väljer exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker vid sidan av.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *