Stekt fisk & potatis med ärtröra

Ibland får man vara lite lat och köpa färdigpanerad fisk. Tycker dessa är så goda. Är inne i en period nu när jag vill att maten ska vara enkel och gå snabbt, annars gör egen så blir det billigare i poäng om du är Viktväktare.

4 port.

ca 650-700 g potatis
smör/olja
salt
valfria kryddor

1 paket Findus Fish & Crisp

400 g ärtor
1 liten lök, finhackad
smör

Skala och dela potatisen i bitar/klyftor.
Lägg potatisen i en bunke/plastpåse och häll på lite olja/smör och skaka runt så det blandar sig ordentligt.
Häll ut på bakplåtspappersklädd plåt och krydda (vänta med saltet), ställ in i 200°C varmluft i ca 20-30 min.
Salta potatisen när den är klar och servera till fisken.

Värm ugnen till 225°C.
Lägg in fisken på ett galler i ca 20 min.

Fräs löken mjuk i smöret, tillsätt ärterna.
Låt allt bli varmt, mosa lätt med en gaffel eller använd stavmixer.

Servera med tex majs eller rivna morötter.

Viktväktarna PersonligaPoints

ca 650 g potatis
smör (lägg till PP för mängden matfett du använder)
salt
valfria kryddor
1 paket Findus Fish & Crisp *
400 g ärtor *
1 liten lök, finhackad
smör (lägg till PP för mängden matfett du använder)

Totalt blir det 9 PP/port.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 482 kcal/port exkl smör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.