En favorit från skoltiden för många. Själv åt jag inga kalla såser som barn/ungdom så jag har inget minne av den, men nu tycker jag det är jättegott! Ja jag var ganska petig i maten som barn 😁
4-6 port.
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1 dl bostongurka
½ dl majonnäs
1 msk citronsaft
1 tsk socker
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
klippt dill
Börja att blanda ihop alla ingredienser till såsen så får den stå och gotta till sig i kylen tills det är dags att servera.
Servera med valfri panerad fisk och någon form av potatis, gärna även någon grönsak/sallad.
Viktväktarna Points
3 dl Salakis grekisk/turkisk yoghurt 0%
1 dl lättfilmjölk/naturell lättyoghurt 0.5%
1 dl bostongurka *
½ dl lätt majonnäs *
1 msk citronsaft
1 tsk sötströ
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
klippt dill
Totalt blir det 10P för såsen, dela på 4 eller 6 port (2-3P/port)
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 78/117 kcal/port beroende på om man delar i 4 eller 6 port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ska de vara gräddfil eller grekisk yoghurt?
Det beror ju på vilken variant av receptet man vill göra, är man Viktväktare så har jag ersatt gräddfilen med grekiskt yoghurt för att det är ett bättre val.