Godkväll! Idag blev det en tur för att fylla på matförrådet lite inför påsen. Normal firar vi påsk med mina föräldrar om jag är ledig, men så blir det inte i år tyvärr. Blir bara att fira här hemma pga rådande situation. Har turen att få vara ledig fre-sön så lite god påskmat ska vi nog hinna få i oss!
Vad är ett måste för dig på påskbordet?
6 port.
3½ dl ris
600 g kassler
1 purjolök
3 dl vispgrädde
½ dl chilisås
1 dl majonnäs
1½ dl ost
Sätt ugnen på 225°C.
Koka riset, lägg i en ugnsfast form.
Skär kasslern i bitar, purjon i skivor.
Blanda med riset i formen.Vispa grädden, blanda i chilisås och majonnäs.
Slå det över riset, kasslern och purjolök.
Strö riven ost över.
Låt stå i ugnen 15-20 minuter.
Viktväktarna Points
2¾ dl ris *
600 g kassler, fett bortskuret *
1 purjolök
¾ dl matlagningsgrädde 13%*
2¼ dl mjölk 1,5% *
½ dl chilisås *
1 dl majonnäs, lätt *
¾ dl ost 12% *
Totalt blir det 10P/ port. Servera med blandade grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 359 kcal/port exkl grönsaker vid sidan av.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK