Rimbobullar
ca 25 st
½ pkt jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör eller margarin
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl
FYLLNING
75 g smör eller margarin
1½ msk strösocker
1½ tsk vaniljsocker
PENSLING1 ägg
GLASYR
1 dl florsocker
ett par droppar vatten
Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
Tillsätt resten av mjölken.
Blanda ner matfettet skuret i bitar, socker och mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta ihop allt till en deg, för hand eller med elvispens degkrokar.
Tag upp degen och kavla ut den på mjölat bord till en fyrkant, ca 40×40 cm.
Skär degkakan i ca 25 mindre fyrkanter, ca 8×8 cm.
½ pkt jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör eller margarin
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl
FYLLNING
75 g smör eller margarin
1½ msk strösocker
1½ tsk vaniljsocker
PENSLING1 ägg
GLASYR
1 dl florsocker
ett par droppar vatten
Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
Tillsätt resten av mjölken.
Blanda ner matfettet skuret i bitar, socker och mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta ihop allt till en deg, för hand eller med elvispens degkrokar.
Tag upp degen och kavla ut den på mjölat bord till en fyrkant, ca 40×40 cm.
Skär degkakan i ca 25 mindre fyrkanter, ca 8×8 cm.
Rör matfett, strösocker och vaniljsocker smidigt till fyllningen.
Fördela fyllningen mitt på varje fyrkant.
Nyp ihop degen runtom fyllningen.
Lägg varje bulle i en bullform.
Ställ dem på en plåt.
Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 tim på en rumsvarm och dragfri plats.
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla wienerbröden med uppvispat ägg.
Grädda bröden mitt i ugnen, 5-8 min.
Låt dem svalna.
Blanda florsocker och vatten.
Glasera wienerbröden med hjälp av en tesked.
Låt glasyren stelna.