Souvlaki
4 port.
500 g grytbitar av lamm eller skinka
salt
peppar
Marinad
4 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk hackad oregano
Rör ihop marinaden.
Skär köttet i jämnstora bitar ca 2 x 2 cm.
500 g grytbitar av lamm eller skinka
salt
peppar
Marinad
4 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk hackad oregano
Rör ihop marinaden.
Skär köttet i jämnstora bitar ca 2 x 2 cm.
Lägg dem i marinaden och marinera ca 30 min.
Trä upp köttet på grillspett och krydda med salt och peppar.
Grilla tills de fått vacker färg och är genomgrillade.
Trä upp köttet på grillspett och krydda med salt och peppar.
Grilla tills de fått vacker färg och är genomgrillade.
Tzatziki
4 dl turkisk yoghurt
1 gurka
2 krm vinäger
2 tsk olivolja
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Dela på gurkan så man kan skära bort det mittersta på gurkan (kärnorna).
Riv gurkan på ett rivjärn.
Lägg gurkan i en sil och tillsätt lite grovt salt.
Försök att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Tillsätt gurkan och blanda med yoghurtblandningen.
Låt stå i kylen ett tag så blir det godare smak.
1 gurka
2 krm vinäger
2 tsk olivolja
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Dela på gurkan så man kan skära bort det mittersta på gurkan (kärnorna).
Riv gurkan på ett rivjärn.
Lägg gurkan i en sil och tillsätt lite grovt salt.
Försök att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Tillsätt gurkan och blanda med yoghurtblandningen.
Låt stå i kylen ett tag så blir det godare smak.
Servera med klyftpotatis.