4 port.
potatis
olja/smör
salt
grillkrydda/peppar
Skala och skär potatisen i lite mindre bitar.
Stek i panna med smör/olja och krydda med salt och peppar.
Dela upp stekningen av potatisen i ett par omgångar.
Stek tills dom börjar kännas lite mjuka.
4-8 kryddkorvar
Grilla/stek korven tills den är färdig.
Senapskräm
2 dl crème fraiche
1½ msk dijonsenap
½ msk honung
salt
peppar
Vispa ihop alla ingredienser till senapskrämen och låt det stå kallt i kylen medans du grillar korven och potatisen.
Servera allt tillsammans med en valfri sallad.
Viktväktarna Points
2 dl Larsa/Salakis yoghurt 0%
1½ msk dijonsenap
½ msk honung *
salt
peppar
Totalt blir det 1P/port.
Korven på tallriken är från Lithells (bokspånsrökt) och kostade mig 11P, men det var det värt. Gäller att planera så kan man gotta sig ibland.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 43 kcal/port exkl korv och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK