(I samarbete med Maträtt)
Denna är en favorit hemma hos oss, pytt på råstekt potatis, korv och köttbullar. Även enkelt för mig att anpassa rätten efter mina behov så jag kan äta samma mat som övriga familjen. Just korvrätter är lite trixiga att få till när man vill tänka på energiinnehållet då dom flesta korvarna är väldigt energirika, men med korven från Maträtt så är det numera fullt möjligt för mig att njuta av alla sorters korvrätter med familjen utan att behöva utesluta livsmedel. Korven är gjord på magert nötkött och kycklingkött utan skinn och dessutom fri från både laktos och gluten. Finns att köpa på Ica eller online på hemsidan.
mjölig potatis
köttbullar, gärna små delikatessköttbullar
korv, t.ex grillkorv
gul lök
smör
salt
pepparmix
ägg
rödbetor
Skala och tärna potatisen, dela köttbullarna och skär korven i bitar.
Skala och finhacka löken.
Stek bitarna i smör i en stor stekpanna i omgångar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med stekt ägg och rödbetor.
Viktväktarna Points
ca 600 g mjölig potatis *
20 st köttbullar, gärna små delikatessköttbullar, Felix *
4 korv, t.ex korv från Maträtt *
1 gul lök
smör (lägg till points för den mängd du använder)
salt
pepparmix
4 ägg
rödbetor (lägg till points för mängden du använder) *
Totalt blir det 7P/port exkl tillsatt matfett och rödbetor.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 344 kcal/port exkl tillsatt matfett och rödbetor.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK