4 port.
Köttfärssås
2 små gula lökar
1 krm vitlökspulver
400 g köttfärs
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl köttbuljong
1 tsk salt
2 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
2 krm timjan
Ostsås
1½ msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
peppar
8-10 normalstora kokta potatisar
½ dl riven ost till gratinering
Sätt ugnen på 250°C.
Skala och hacka löken.
Fräs lök och köttfärs i smör i en stekpanna.
Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt buljomg, tomatpuré, salt och kryddor.
Låt koka på svag värme ca 10 min.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Späd med mjölken lite i taget.
Rör om mellan spädningarna.
Låt koka ca 3 min.
Rör ner osten.
Salta och peppra.
Skiva den kokta potatisen.
Smörj en ugnssäker form.
Varva potatis, köttfärssås och ostsås.
Översta lagret ska vara ostsås.
Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.
Gjorde, denna idag. Jättegott och hela familjen gillade, så den kommer att hamna på vår meny flera gånger.
Vad roligt att höra, tack för att du skrev en rad och berätta vad ni tyckte 🙂
Så gott! , A sa att det här är en av hans favoriträtter. Passade hela familjen i smaken:) tack för du inspirerar oss!
Vad roligt! Tack själv vännen <3