48 st
100 g smör, rumstempererat
2½ dl farinsocker
2 ägg, rumstempererade
1½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
Rör sedan ner gräddfilen.
Blanda sedan mjölet, kryddorna och bikarbonaten i en egen bunke och häll sedan ner
detta i smeten och rör om tills allt är blandat.
Fyll sedan smeten i muffinsformar och grädda i ca 8-12 minuter.
Låt sedan muffinsen svalna på galler.
Frosting
60 g rumstempererat osaltat smör
200 g philadelphiaost
360 g florsocker
1 apelsin
ev. orange pastafärg
Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven.
Tillsätt lite i taget av florsockeret och vispa till en fluffig och fin frosting.
Riv i apelsinzest och blanda väl.
När cupcakesen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake.
Om man vill kan man ev färga frostingen med lite orange pastafärg.
Jag undrar hur det var med appelsinen i frostingen. Bara skalet eller oxå saften?
Det står skrivit lite otydligt.
Står att man ska blanda i zest från 1 apelsin, vill man ha ännu mer apelsinsmak så går det bra att pressa i lite apelsinsaft också, men då blir frostingen lösare i konsistensen så då behöver man blanda i mer florsocker så att den går att spritsa.