Ännu en dag i sjukstugan, varit rätt crasch idag men gör så gott jag kan för ungarnas skull. Sambon hade ju tur som hann lämna hemmet innan det blev karantänläge för ett jobb uppe i Svaapavaara (125 mil hemifrån). Men men vi får gå igenom detta nästintill allihop och något vi har lärt oss av dessa 2 år är att faktiskt vara hemma tills vi är riktigt friska igen istället för att återgå till jobb och skola när vi bara är halvbra.
Dagens recept blir en liten uppdatering bara av ett recept som redan fanns här i arkivet sen 2016. Perfekt till vardagsmiddagen 🥰
4 port.
2 paket bacon
1 gul lök
300 g färska champinjoner
2 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
svartpeppar
ev. salt
Skala och hacka löken.
Skiva champinjonerna och strimla baconet.
Fräs baconet tills det börjar att ta färg.
Tillsätt lök och champinjoner och fräs ytterligare i ca 5 minuter.
Pudra över mjölet och späd med mjölk och grädde.
Koka upp under omrörning.
Lägg i buljongtärningen och tillsätt soja.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta.
Viktväktarna Points
2 paket kycklingbacon *
1 gul lök
300 g färska champinjoner
2 msk vetemjöl *
3½ dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning *
svartpeppar
ev. salt
Totalt 6P/port. Lägg ev till points för matfett vid stekning. Servera med blandade grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 178 kcal/port exkl matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Tack för receptet, det blev jättegott.
Blandade i lite savoykål.
Vad roligt att höra! Kul att du ändrade lite och gjorde efter eget tycke och smak 🧡
Hej
Tack för receptet. Blev jättegott. 😀👍🏻
Med vänlig hälsning, Agneta
Tack, vad roligt att höra!
Kul att du skrev och berätta 🖤
Hej fina Therése.
Att du bara orkar vecka efter vecka lämna så fina smarriga recept .
Jag undrar ifall du innan viktväktarna gjorde om programmet var en blå ???
Vill jättegärna veta för jag följer dina recept och även det du lägger ut på Instagram .
Kramar från mig och tack än en gång för att du orkar att ”Sporra” oss andra.
Tack! Ja detta har blivit min hobby sen många år, att blogga om mat 😊 Något jag brinner så mycket för, vilket också kanske märks 😉
Ja innan det blev personliga points så följde jag det blå programmet och jag har inte ändrat på mitt sätt att laga mat. Använder samma typ av livsmedel nu som då, så vill man köra efter det gamla programmet så går det utmärkt att fortsätta använda recepten 👌
Tack för att du tog dig tiden att skriva ett par rader, blir så glad när ni följare gör det ❤️