4 port.
1 finhackad gul lök
2 pkt bacon
2½ dl crème fraiche
2½ dl grädde
10 små cocktail tomater
1 tsk sambal oelek
nymalen svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna.
Strimla baconet och bryn det tillsammans med löken.
Rör ner grädde, crème fraiche och sambal oelek.
Smaka av med peppar.
Låt det sjuda upp och puttra 5 minuter innan du rör ner tomaterna.
Vill du ha mjuka tomater låt det sjuda en stund, annars så servera så fort grytan är genomvarm.
Servera med pasta och en riktigt god sallad.
Viktväktarna Points
1 finhackad gul lök
2 pkt kycklingbacon *
2½ dl crème fraiche 8% *
1¼ dl matlagningsgrädde 13% *
1¼ dl pastavatten
10 små cocktail tomater
1 tsk sambal oelek
nymalen svartpeppar
Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för matfett och pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 209 kcal/port exkl pasta och grönsaker vid sidan
Receptet kommer från Jennys matblogg
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK