En typisk rätt för mig till lunch. Äter gärna något lättare på dagarna så kan jag äta av samma mat som resten av familjen på kvällen. Vissa av er kanske tänker helt tvärtom och vet ni vad, det har ingen betydelse, ät som det känns bäst för er själva!
1 port.
kokt pasta
BBQ Minutkyckling, Kronfågel
sojabönor
kruksallad
körsbärstomater
röd lök
Dressing
naturell yoghurt
riven gurka
äpplecidervinäger
olivolja
salt
peppar
Koka pastan efter anvisningen på förpackningen.
Låt den svalna.
Koka upp vatten till sojabönorna och låt dom sedan sjuda i 3-4 min.
Häll av vattnet och låt dom svalna.
Förbered dressingen.
Rör ihop naturell yoghurt, riven och avrunnen gurka, nån droppe vinäger, en liten skvätt olivolja och sedan smaka av med salt och peppar.
Skär sallad, tomat och lök.
Blanda ihop pasta, kyckling och grönsakerna.
Dra ett par varv med en pepparkvarn över och ev även strö lite flingsalt över salladen.
Servera salladen med dressingen.
Vill man kan man även servera en skiva bröd till.
Viktväktarna Points
56 g kokt pasta *
½ förp. BBQ Minutkyckling, Kronfågel
1 dl sojabönor
2-3 blad kruksallad
5-6 körsbärstomater
röd lök
½ dl naturell yoghurt 0,5%
2 cm riven gurka
nån droppe äpplecidervinäger
ca 1 krm olivolja
salt
peppar
Totalt blir det 2P/port. Lägg till points om du serverar salladen med ett bröd.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 376 kcal/port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK