6 port.
800-900 g kycklingfiléer
smör
röd paprika
3 dl crème fraiche
4½ dl påskmust
1½ hönsbuljongtärning
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk rosmarin
1½ msk soja
maizena
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Bryn dem i smör i en stor stekpanna.
Blanda ner den tärnade paprikan och låt det fräsa med en liten stund.
Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna.
Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
Lägg ner kycklingen och låt den sjuda ca 10 min.
Servera med ris eller potatis.
Viktväktarna Points
800 g kycklingfiléer
smör (lägg till points för mängden du använder)
1 röd paprika
3 dl crème fraiche 8% *
4½ dl påskmust light
1½ hönsbuljongtärning *
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk rosmarin
1½ msk soja
2 msk maizena *
Totalt blir det 4P/port plus mängden matfett. Servera med ris/potatis och lägg till points för den mängd du tar.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 213 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK