När kollegorna efterlyser beskvier, då är det bara att göra som dom säger! 😊
Botten
400 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
Päronsmörkräm
200 g smör
3 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
päronessens
250 g vit choklad
Riv mandelmassan på rivjärn och blanda ner äggvita och socker.
Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form (långpanna ca 30×40 cm) med bakplåtspapper.
In i ugnen 12-15 min, 175°C, tills den fått lite färg.
Låt den svalna helt innan du bred på smörkrämen.
Ta fram en bunke och vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor i 5-10 minuter.
Droppa i päronessens, ta lite i taget tills du är nöjd och vispa med elvispen samtidigt.
Bre ut på din botten.
Ställ in biskvibotten och smörkrämen i frysen medans du fixar chokladen.
Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme.
Ta fram biskvibotten från frysen och bred ut chokladen över smörkrämen.
Dela kakan i bitar när chokladen har stelnat och förvara dom i en burk i kylen.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK