Pannacotta med stekta äpplen & havrecrunch

För några helger sen blev vi så sugna på efterrätt och ungarna önskade sig pannacotta, så tog mig an ett tidigare recept här på bloggen och uppdaterade med nya bilder!

4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad

Stekta äpplen
1 stort äpple
smör
kanel
råsocker

Havrecrunch
25 g smör
½ dl råsocker 
½ dl havregryn 
¼ dl vetemjöl
¼ tsk bakpulver 

Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
Häll grädde, mjölk, socker och vaniljstång (dela och skrapa ur fröna) i en kastrull och låt blandningen sjuda på svag värme i 10 min.
Fiska upp vaniljstången.
 Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden. 
Fördela gräddblandningen i portionsformar/glas.
Låt stå i kylskåp i ca 4 tim.

Skala och dela äpplet i bitar.
Stek bitarna i smör på medelvärme.
När dom börjar bli gyllenbruna, strö över kanel och råsocker.
Låt dom steka en liten stund till.

Sätt ugnen på 180°C.
 Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. 
Strö ut degen på plåt med bakplåtspapper, grädda i ugnen tills det har fått färg och låt svalna.

Fördela dom stekta äpplena på pannacottan.
Strö över lite havrecrunch och servera genast!

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Pannacotta med stekta äpplen & havrecrunch”

  1. Hej!
    Längesen du lade ut det här receptet men jag chansar och hoppas på svar. Kan man förbereda äpplena och crunchen dagen innan men lägga på det innan servering?

    1. Hej! Havrecrunchet kan absolut förbereda flera dagar innan om du vill, men äpplena är godast att servera direkt efter tillagningen då dom fortfarande är varma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *