Panna med vitkål, champinjoner & paprika

Knåpade ihop en vegetarisk rätt till mina lunchlådor för två veckor sen, perfekt när man äta lite snålare under veckorna.

4 port.

225 g champinjoner
300 g vitkål
1 röd paprika
smör
½ msk vetemjöl
2 dl grädde
¾ msk svampfond
½ dl hackad färsk persilja

Skiva champinjonerna, strimla vitkålen och dela paprikan i bitar.
Fräs dem mjuka i smör i en panna.
Strö över vetemjölet och blanda runt.
Häll på grädden och fonden.
Rör om och låt koka ett par min..
Strö över persilja.

Servera med ris och ev en blandad grönsallad.

Viktväktarna Points

225 g champinjoner
300 g vitkål
1 paprika
milda culiness (lägg till points för mängden du använder)
½ msk vetemjöl *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl vatten
¾ msk svampfond*
½ dl hackad färsk persilja

Totalt blir det 3P/port exkl tillbehör som tex ris.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 108 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *