Pankopanerad fläskytterfilé

6 port

800-900 g fläskytterfilé
salt
peppar
mjöl
2-3 ägg, uppvispat
pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)

Sås
1 dl grädde
4 dl vatten
100 g philadelphiaost
1 msk kinesisk soja
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgelé
salt
peppar

Sätt ugnen på ca 75-100°C.
Putsa köttet och skär det i skivor.
Banka ut det med en kötthammare eller lägg plastfolie över och banka ut det med en mindre kastrull.
Salta och peppra köttskivorna och doppa först i mjölet, sen äggvispet och till sist pankoströbrödet.
Stek i ganska rikligt med smör tills ströbrödet har fått en gyllene färg på båda sidor.
Lägg in köttskivorna på en plåt med bakplåtspapper i ugnen så håller sig köttet varmt tills allt är stekt.

Koka upp vatten, grädde fond och soja i en kastrull.
Klicka i philadelphiaosten och låt det smälta ner i såsen.
Smaka av med gelé, salt och peppar.

Servera med ris och blandade grönsaker.

Pankopanerad fläskytterfilé

Pankopanerad fläskytterfilé 3

2 reaktioner till “Pankopanerad fläskytterfilé”

  1. Jag gör också sådana, men brukar lägga ihop den två och två med skinka och cheddarost mellan, mums.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *