Ibland händer det att jag köper med livsmedel utan en direkt plan för vad det ska användas till när det är bra veckoerbjudanden, utan tänker mest att det löser sig sig vartefter. Och det gör det ju alltid och så var fallet även här med förpackningen med Keldas tomatsoppa. Tycker dom är jättebra att ha som grytbas! Har tidigare använt thaisoppan till en kycklinggryta som blev magiskt god 🥰 Så att det föll sig på en korvstroganoff var nästan givet! Ni bara måste testa detta nästa gång ni gör en stroganoff 😉
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
4 port.
500 g falukorv
matfett
lökpulver
paprikapulver
salt
vitpeppar
1 förp. Kelda mild tomatsoppa
1 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche
Skär korven i bitar.
Stek i valfritt matfett tills korven börjar få lite färg.
Krydda med lökpulver, parikapulver, salt och peppar i valfri mängd (börja med lite och tillsätt mer i slutet om du är osäker på mängden).
Häll på tomatsoppa samt kycklingfond.
Låt det koka upp och rör sedan ner crème fraichen.
Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
Servera med makaroner eller annan valfri pasta.

Kalorieberäknat recept
500 g matkorv, Maträtt
matfett
lökpulver
paprikapulver
salt
vitpeppar
½ förp. Kelda mild tomatsoppa
2½ dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche 13%
Kcal: ca 226 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 10.5 g Protein: 24.3 g Fett: 9.6 g
Med t.ex 125 g kokt (62.5 g okokt) pasta skulle portionen landa på 400 kcal.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK