Tartarsås
Familjens favoritsås till fisk sen många år tillbaka!
6 port.
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl boston gurka
1 tsk senap
1 tsk flytande honung
salt
svartpeppar
vitlökspulver
Blanda alla ingredienser i en skål.
Krydda efter tycke och smak.
Låt stå i kylen en stund innan den serveras ihop med fisken.

Viktväktarna Points/Kaloriberäknat recept
2 dl Arla grekisk yoghurt 0.2%
1 dl lätt majonnäs *
1 dl boston gurka *
1 tsk senap
1 tsk flytande honung *
salt
svartpeppar
vitlökspulver
Totalt blir det 3P/port för såsen.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 85 kcal/port.
Kolhydrater: 6.9 g Protein: 3.9 g Fett: 4.5 g



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Chokladvåfflor
Bananvåfflor
Bananmilkshake
Porterstek
Parmesankex
ca 35 st
100 g parmesanost
ca 4 dl vetemjöl
150 g smör, rumstemp
1 tsk salt
½ dl standardmjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Riv parmesanen fint.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Knåda degen för hand eller i köksmaskin.
Dela degen i två bitar och forma dem till rullar.
Rulla längderna i sesamfrön.
Klä i plastfolié och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära fina kex.
Sätt ugnen på 200°C.
Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 min.
Låt dem svalna på galler.