Veckans matlådor är bombarderade med massor av protein så dom passar perfekt för er som tränar mycket 👌
Inspirationen fick jag från ett konto jag följer på Instagram, en.unnar.sig som lägger ut mycket bra tips på enkel mat, bor dessutom i Örebro, så in och följ 😊
4 port.
600 g kycklingfilé
salt
peppar
smör
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
1 dl sweet chilisås
50 g parmesanost
Dela ev kycklingen i mindre bitar (jag delade varje filé i 4 delar), krydda med salt och peppar på båda sidor.
Hetta upp en panna med lite smör och bryn kycklingen hastigt så den bara får lite färg.
Lägg över kycklingen i en ugnsform.
Dela tomaterna i halvor och pressa/riv vitlöksklyftorna.
Stek i pannan på låg värme ett par min.
Tillsätt smulad buljongtärning, grädde och chilisås.
Låt det koka upp och red sedan av såsen med den rivna parmesanen.
Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen på 200°C i ca 15-20 min (har du inte delat på kycklingen kan det krävas lite längre tid i ugnen).
Servera med ris!

Kaloriberäknat recept
600 g kycklingfilé
salt
peppar
smör
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde 13%
1 dl sweet chilisås less sugar
50 g parmesanost
2 dl ris
Kcal: ca 452 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 39.2 g Protein: 44.7 g Fett: 13.2 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK