Smördegsinbakad kyckling med vitlöksost & västerbottensås
Förrätt nyår 2014
Toast skagen i glas
sallad
skagenröra
citron
dill
baguett
Strimla salladen och lägg i botten på glaset.
Ta två stora matskedar med skagenröra och lägg på salladen.
Garnera med en halv citronskiva och en dillkvist.
Skär baguetten på snedden så du får en ganska avlång skiva bröd.
Stek brödskivorna i smör i stekpannan så dom får lite färg, alt. rosta i en brödrost.
Stick ner brödet i glaset och servera.
Gott Nytt År!
Nötcrèmesfyllda kanelmuffins
Yoghurtmarinerad kyckling, ugnsstekt potatis & vitlökssås
4 port.
4 normalstora kycklingfiléer
2 dl matyoghurt
¾-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1½ tsk flytande honung
svartpeppar
Blanda ihop yoghurt, sambal oelek, vitlök, honung och svartpepparn.
Lägg kycklingen i en påse och häll över yoghurtblandningen.
Blanda ihop kyckling och yoghurt genom att klämma på påsen så att alla filéer täcks.
Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
Stek kycklingen i lite olja och smör tills de är genomstekta.
Vitlökssås
4 dl crème fraiche
1 köttbuljongtärning
4 vitlöksklyftor
Värm crème fraichen och smula ner buljongtärningen.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Låt det småputtra en liten stund.
Servera kycklingen och vitlökssåsen ihop med ugnsstekt potatis och en blandad sallad.

Viktväktarna Points
4 normalstora kycklingfiléer
2 dl naturell yoghurt 0.5%
¾-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1½ tsk flytande honung *
svartpeppar
4 dl crème fraiche 5% *
1 köttbuljongtärning *
4 vitlöksklyftor
Totalt 5P/port för kyckling och sås. Lägg till points för det matfett du använder. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
