Blanda ev i lite tuttifruttiessens för mer smak.
Tuttifruttifluff
Blanda ev i lite tuttifruttiessens för mer smak.
vetemjöl
ägg
ströbröd/pankoströbröd
salt
peppar
citronpeppar
torskfiléer/torskbitar
smör+rapsolja
Häll upp mjöl i en skål och blanda med salt, peppar och citronpeppar
(var inte för snål med kryddorna).
Vispa ägg i en annan skål.
Häll upp ströbröd i en tredje skål.
Doppa fisken i mjölet, sen ägget och till sist ströbrödet.
Stek i smör och olja på medelvärme ca 2 min på vardera sida.
Servera med hemlagat mos och ärtor.
Pajdeg
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl crème fraiche
2 små burkar krossad ananas
1 ägg
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret.
Blanda med socker, mjöl och bakpulver.
Tryck ut degen i en pajform.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Häll den i pajformen.
Grädda i 20-30 min.
Låt svalna.
Servera pajen med vaniljglass.
4 port.
4 st kryddkorvar
5 dl grädde
1 msk kantarellfond
grillkrydda
paprikapulver
vitlökspulver
lökpulver
äggnudlar
Skiva korven i slantar och stek i lite smör.
Häll på grädde och fond.
Låt det koka upp.
Krydda med grillkrydda, paprikapulver, vitlökspulver och lökpulver.
Låt det stå och småputtra medans nudlarna kokar enligt anvisningar på förp.
Smaka av och krydda mer om det behövs.
Häll av vattnet från nudlarna och häll i dom i korvsåsen.
Blanda och servera.
500 g kycklingfärs
6 skivor bacon
1 tsk salt
1 ägg
2 msk persilja, strimlad
smör
rapsolja
Finhacka två baconskivor.
Blanda kycklingfärsen med bacon, ägg, salt och persilja.
Dela färsen i fyra delar och forma den till burgare på en skärbräda.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
Stek burgarna på medelvärme tills de fått fin färg, 2-3 min på varje sida.
Efterstek under lock 3-5 min.
Stek resten av baconskivorna knapriga.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera hamburgaren med en god dressing (vi tog bacondressing), sallad, bacon och ost.
Till det hade vi pommes och Max dipsås green & garlic.
Sirapskakor, kolakakor eller kolasnittar 🥰 Kärt barn har många namn så även dessa klassiska kakor som vi nog alla har ätit någon eller många gånger i vårt liv 😁
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Ställ ugnen på 175°C.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål.
Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK