6 port
450 g spagetti
350 g kassler
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2½ dl mjölk
300 g philadelphiaost
salt
peppar
maizena
Skär kasslern i mindre strimlor.
Hacka den gula löken och vitlöken och fräs den mjuk i stekpanna.
Tillsätt mjölk och rör ner philadelphiaosten.
Låt koka upp.
Vänd ner den strimlade kasslern.
Låt puttra ihop nån minut.
Red ev. av såsen med maizena.
Smaka av med salt och peppar.
Grekisk klyftpotatis
Grekisk klyftpotatis
10 – 12 potatisar
olivolja
½ pressad citron
½ dl mortlad havregryn
2 tsk torkad oregano
flingsalt
svartpeppar
Skala potatisen.
Sen torka den torr och dela den i 2 eller 4 bitar.
Lägg i en ugnsfast form.
Ringa över rejält med olivolja.
Strö rikligt med flingsalt och oregano.
Pressa över en halv citron.
Stöt i mortel till ett fint mjöl och pudrar över.
In i ugnen på 175°C i 1 timma.
Ta ut formen ca var 10:e minut och luta den lätt så du med en sked kan ösa potatisarna med oljan och kryddorna.
De sista 10 minuterna pudrar du över lite mer mortlade havregryn och höjer värmer till 220°C.
Låt dom stå i ugnen 10 min eller lite till så de blir riktigt gyllenbruna och fina.
Receptet kommer från Kryddburken
Fyllda tacotubs
Fyllda tacotubes
1 förp. minitubes
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås medium
1 paket riven ost
3 tomater
1 gul lök
Placera ut tacotubsen på en plåt med bakplåtspapper på och låt de stå inne i
ugnen i 3-5 minuter för att bli krispiga i 200°C.
Stek köttfärsen och krydda den med tacokrydda.
Hacka lök och tomat.
Lägg ner köttfärsen i tacotubsen och toppa med lök, tomater, salsa och riven ost.
Gratinera i ugnen i 5 minuter.
Receptet kommer från Linas blogg Dining and cooking
Knäckig blåbärspaj
Morotsscones
Morotsscones
4 st
3 dl vatten
100 g smör
4 dl grahamsmjöl
3½-4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 morötter
Blanda salt, bakpulver och mjöl i en bunke.
Riv morötterna och blanda ner.
Skär margarinet i bitar och blanda med mjölet.
Blanda ner vattnet och rör ihop till en deg.
Dela upp degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor.
Oxrulader med portersås
Oxrulader med portersås
4 port
500 g lövbiff
smör
salt
peppar
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 flaska porter, 33 cl
1 köttbuljongtärning
8 enbär
Fyllning
4 baconskivor
½ gul lök, finhackad
timjan
Sås
5 dl silad sky
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 tsk kinesisk soja
3 msk svartvinbärsgelé
Dela baconskivorna.
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda.
Fördela fyllningen på köttet och vik långsidorna över fyllningen.
Rulla ihop från ena kortsidan och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna i stekpanna.
Lägg över i en gryta.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt saft, porter, buljongtärning och krossade enbär.
Koka upp och sänk värmen.
Sjud försiktigt under lock tills köttet känns mört, ca 50-60 min.
Ta upp ruladerna och håll dem varma.
Sila spadet.
Häll tillbaka spadet i grytan och koka upp.
Rör ut mjölet i grädden.
Vispa ner redningen i skyn.
Låt såsen koka ca 5 min.
Smaka av med soja, gelé, salt och peppar.
Lägg ner ruladerna i såsen och låt dem bli varma.
Fattiga riddare
4 port.
12 skivor bröd (gärna bröd som blivit lite torrt)
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
smör att steka i
socker
kanel
12 skivor bröd (gärna bröd som blivit lite torrt)
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
smör att steka i
socker
kanel
Rör samman mjöl och salt med hälften av mjölken.
Vispa tills smeten blir slät och klumpfri.
Knäck i äggen, vispa ner dem och rör ner resten av mjölken.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme.
Doppa ner brödskivorna helt i pannkakssmeten och lägg dem sedan i stekpannan.
Stek brödet i några minuter på varje sida.
Lägg upp den stekta riddaren på en tallrik och strö över kanel och socker.
Servera genast!