Viktväktarbaconsås & pasta

En enkel och smarrig vardagspasta ❤️

2-3 port.

1 pkt kycklingbacon/bacon
¼-½ gul lök
2½ dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
40 g philadelphiaost paprika 10%
½ dl matlagningsgrädde 13%
paprikapulver
pepparmix
1 msk maizena

pasta

Skär baconet och löken.
Stek i en stekpanna ett par min med lite matfett.
Tillsätt vatten och buljongtärningen.
Klicka i philadelphiaosten och häll i grädden.
Låt det koka upp.
Rör i maizena.
Krydda med paprikapulver och pepparmix.
Servera med pasta.

Viktväktarna Points

1 pkt kycklingbacon *
¼-½ gul lök
2½ dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning *
40 g philadelphiaost grillad paprika 10% *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
paprikapulver
pepparmix
1 msk maizena
*

Totalt för pastasåsen blir det 4-6P/port beroende på antal port. Lägg till points för matfett vid stekning av baconet och för pastan.

Kcal: ca 111-167 kcal/port exkl matfett och pasta beroende på antal port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Kyckling med timjanssås

Idag har det varit en ledig dag för min del. Tog en rejäl sovmorgon fram till 10 idag (sov 11 tim nästan), behövdes väl efter denna vecka på nya jobbet. Sen har det varit mycket hemmafix att komma ikapp med då kvällarna i veckan inte har räckt till. Haft lite ont i ena underarmen sen igår också, har kanske överansträngt den lite då jag (och tre till) just nu håller på att bygga upp köksavdelningen och då blir det ju en hel del tunga lyft och ganska monotona rörelser ibland. Hoppas det ger sig till måndag igen.

Sen jag blivit viktväktare har det blivit en hel del kycklingrätter då det är väldigt snålt på smart points. Så sitter ni på goda kycklingrecept där hemma som ni vill dela med er utav får ni gärna skriva i kommentarerna. Behöver lite nya idéer 🙂

4 port.

500-600 g kycklingfilé/innerfilé
salt
peppar
timjan

2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk japansk soja
salt
peppar
1 tsk timjan
ev. maizena

Krydda kycklingen med salt, peppar och timjan.
Stek i smör i en panna tills dom är klara.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp.
Sänk värmen och låt det småsjuda i 10 min.
Tillsätt ev lite maizena om du önskar lite tjockare konsistens på såsen.

Servera med klyftpotatis eller ris.

Viktväktarna Points

500 g kycklingfilé/innerfilé
salt
peppar
timjan
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
2 msk kalvfond *
1 msk japansk soja
salt
peppar
1 tsk timjan
ev. maizena (lägg till PP för mängden du använder)

Totalt blir det 4P/port. Lägg ev till points för matfettet vid stekningen av kycklingen.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kycklingburgare med cheddarsås & Monterey Jack

färska kycklinghamburgare
hamburgerbröd
Monterey Jack ost
cheddarsås (Rydbergs)
röd lök
sallad

pommes

Grilla dom färdiga kycklinghamburgarna (finns i kyldisken) tills dom är klara.
Lägg på osten på burgaren precis innan den är klar så den hinner smälta.
Om man vill kan man även lägga på brödet en kort stund på grillen.
”Dressa” hamburgaren med dina favoriter, vi valde att testa cheddarsåsen från Rydbergs och sen bara lite sallad och skivad röd lök.

Servera hamburgaren med pommes!

Amerikansk äggsallad på knäcke

Detta lärde jag mig av min värdmamma när jag var i Usa som au pair för typ 18 år sen, men då blandade dom med majonnäs istället för crème fraiche. Så vill man byta ut crème frache mot majonnäs så går det alldeles utmärkt. Tror jag ska ta och äta detta till frukost i helgen när jag är ledig och kan njuta av frukosten lite mer.

1 port.

2 st hårdkokta ägg
1½ msk yoplait lätt fraiche 8%
1½ tsk persilja
salt
peppar
2 skivor Wasa Delikatess
4 skivor kycklingbacon

Skala och mosa äggen med en gaffel.
Blanda i crème fraiche och lite finklippt persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran på knäckebrödet och servera med stekt kycklingbacon.

Viktväktarna Points

2 st hårdkokta ägg
1½ msk yoplait lätt fraiche 8% *
1½ tsk persilja
salt
peppar
2 skivor Wasa Delikatess *
4 skivor kycklingbacon *

Totalt 4P/port. Lägg ev till points för smöret på mackan.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Sockerbullemuffins

Idag har jag varit och jobbat i nya butiken. Spännande att träffa alla nya kollegor och alla från byggteamet. Den 25/8 öppnar vi så ni som bor i / har nära till Örebro får komma och shoppa då 🙂

Dottern och jag testade att baka dessa muffins när vi var lediga. Supergoda, men vi var lite snåla med vaniljkrämen då det blev lite över, men den försvann ner i en viss mage istället.

200 g smör, rumstemp.
2½ dl strösocker
2 ägg
5½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2½ dl mjölk

Fyllning
Marsanpulver blandat med mjölk. ca 2 dl mjölk med 4 msk pulver (ev mer pulver det ska vara lite tjockt).

Lite smält smör och socker till doppningen

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa upp smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget.
Vispa det vitt och luftigt.
Vänd ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt lite i taget.
Rör om och tillsätt mjölk.
Ta fram en muffinsplåt och häll i lite muffins smet.
Tillsätt vaniljkräm, ungefär 1 msk.
Tillsätt lite smet till.
Grädda i ca. 20 minuter i mitten av ugnen.
Smält smör och pensla på muffinsen och doppa i strösocker.

Receptet kommer från bloggen Sweet and simple

Jordgubbscheesecake

12–14 bitar

Botten
100 g mjölkchoklad
50 g smör
12 digestivekex

Fyllning
250 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
3 ägg
200 g philadelphiaost
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering
färska jordgubbar
frystorkade jordgubbar
krossade digestivekex

Smält chokladen och smöret tillsammans över vattenbad.
Krossa kexen fint.
Blanda chokladsmet och kexsmulor.
Tryck med en sked ut blandningen på ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 22–24 cm diam.

Mixa eller mosa jordgubbarna.
Vispa grädden.
Dela äggen i vitor och gulor och vispa vitorna till hårt skum.

Blanda färskosten med gulorna, sockret och vaniljsockret.
Rör i grädden och jordgubbsmixen.
Vänd ner de vispade vitorna.

Häll fyllningen i formen.
Täck över och låt stå i frysen minst 4 tim.
Ta fram 20-30 min före servering.
Garnera med färska jordgubbar, frystorkade jordgubbar och krossade digestivekex.

Fylld pannkaksrulle

Haft en ledig dag idag som började med en alldeles för lång sovmorgon än vad jag tänkt, sen har jag påbörjat projekt renovering av soffbord. Trivs så bra med det bordet vi har, men tyvärr ser det inte alls så roligt ut längre då färgen har lossnat och en massa märken i skivan. Så nu har jag tagit mig i kragen och fixat grejer till det så det ska bli gjort.

Detta recept testade jag för många år sen men kände att det behövde en uppdatering här på bloggen. Blir lite mer matigt än bara en ugnspannkaka.

4 port.

Pannkaka
2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg

Fyllning
400 g färs
1 hackad gul lök
1 burk krossade tomater
salt 
peppar
oregano
1-2 dl riven ost

Vispa ihop pannkakan och häll smeten i en välsmord långpanna alt. långpanna med bakplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 20-25 min. 

Stek färs och lök. 
Krydda och häll i burken med tomatkross. 
Koka tills nästan all vätska har kokat in.

Fördela färsen över hela pannkakan. 
Rulla ihop som en rulltårta. 
Strö över osten och garnera ev med tomatskivor. 
Gratinera ca 10 min i ugnen. 

Servera med en blandad sallad.