En liten annorlunda variant av den klassiska köttfärssåsen med smak av kanel och spiskummin. Tyckte det var riktigt gott!
4 port.
500 g köttfärs
1 gul lök
olja
1 krm kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
½ dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
4 dl kokosmjölk
ev maizena
salt
peppar
Skala och hacka löken.
Fräs lök och färs i olja i en het gryta.
Sänk värmen och blanda ner kryddor, tomatpuré och smula ner buljongtärningen.
Rör i kokosmjölken.
Låt småkoka ca 5 min.
Krydda med salt och peppar.
Red ev av köttfärssåsen med lite maizena om du önskar tjockare konsistens på såsen.
Servera med äggnudlar och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
500 g nötfärs 5% *
1 gul lök
olja (lägg till points för mängden du använder)
1 krm kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
½ dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning *
2 dl kokosmjölk, lätt *
2 dl vatten
ev maizena (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för nudlar.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 222 kcal/port exkl tillsatt matfett och extra tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK