ca 24 st minicupcakes
50 g smör, rumstempererat
1¼ dl farinsocker
1 ägg, rumstempererade
¾ dl gräddfil
1½ dl vetemjöl
½ msk kanel
½ tsk kryddnejlika
½ tsk ingefära
½ tsk bikarbonat
Vaniljfrosting
30 g smör, rumstempererat
50 g philadelphiaost
150 g florsocker
½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
Rör sedan ner gräddfilen.
Blanda sedan mjölet, kryddorna och bikarbonaten i en egen bunke och häll sedan ner
detta i smeten och rör om tills allt är blandat.
Fyll sedan smeten i muffinsformar och grädda i ca 8-12 min.
Låt sedan muffinsen svalna på galler.
Häll alla ingredienser till frostingen i en bunke och vispa med elvisp tills det blir en slät och fin frosting.
Spritsa frosting på samtliga cupcakes och dekorera.