Matmuffins med salami, fetaost & lök
12 st
ca 10 cm purjolök
1 liten röd lök
olja
150 g fetaost
50 g skivad pepparsalami
12 coctailtomater
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2¼ dl filmjölk
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka purjolöken och rödlöken.
Fräs lökhacket mjukt i en stekpanna med olja.
Strimla salamin, tärna fetaosten och halvera tomaterna.
Blanda mjölsorter, salt och bakpulver i en bunke.
Blanda ner salamin.
Ta en ny skål och vispa äggen, filmjölken och olivoljan.
Rör ner äggsmeten i mjölblandningen.
Tillsätt osten och löken.
Fördela smeten i en väl smord/muffinsformar i en muffinsplåt.
Tryck ner två tomathalvor i varje muffin.
Grädda brödet mitt i ugnen i 23-25 min.
Låt dom vila en stund i plåten innan du tar upp dom.
Dessa serverades till en potatis- och löksoppa, men går lika bra att äta till mellanmål, buffé eller till picknicken.