Hoppas ni har en bra helg! Här blev den en storshoppingrunda på Ikea och några andra butiker idag på fm. Är väl lika bra att handla mycket på en gång i dessa tider än att åka flera gånger, bilen blev maxad på hemvägen 😂
Kvällen får bli lugn med fokus på återhämtning så får det bli hemmafix imorgon!
6 port.
600 g nötfärs
1 msk grillkrydda
1 msk lökkrydda
2 msk oxfond
900-1000 g potatis
flytande smör/olja
vitlökspulver
lökpulver
paprikapulver
gräslök/persilja
salt
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela den i klyftor, skivor eller bitar.
Lägg ner den delade potatisen i en rymlig skål eller en plastpåse och häll på olja och smör.
Blanda runt ordentligt så all potatis täcks av olja/smör.
Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med vitlök, lök, paprika och örter och blanda runt.
Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 45 min, blanda runt potatisen en eller ett par gånger under tiden så den får färg runt om.
Salta potatisen när den är klar.
Blanda färsen med kryddor och fond.
Gör sex stycken biffar av smeten som du plattar till, använd gärna en hamburgerpress.
Stek/grilla dem.
Servera med valfria tillbehör.
Vi hade stekt lök, bacon, sallad, tomat, emmentalerost och dressing.
Viktväktarna Points
600 g nötfärs 5% *
1 msk grillkrydda
1 msk lökkrydda
2 msk oxfond *
900 g potatis *
flytande smör/olja (lägg till points för den mängd du använder)
vitlökspulver
lökpulver
paprikapulver
gräslök/persilja
salt
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för hamburgerbröd och övriga tillbehör som ni väljer att ha till.
TIPS! Istället för hamburgerbröd – rosta/stek i panna 2 st skivor levainbröd
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 258 kcal/port exkl tillsatt matfett, och tillbehören till hamburgaren.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK