Quornfiléer med curry & spenat

Ett gott vegetariskt alternativ, väldigt gott med kyckling också om man hellre vill ha det. Jag brukar marinera quornfiléerna innan tillagning då dom är rätt så smaklösa som dom är. Men det gör man som man vill.

4 port.

6 st quornfiléer
2 msk olja
1½ tsk curry

olja
1 purjolök
1½ msk curry
1 msk vitvinsvinäger
1½ dl vatten
1½ dl crème fraiche
½ tsk salt
65 g färsk babyspenat

Blanda olja och curry till en marinad.
Blanda currymarinaden med quornfiléerna och låt dom marinera 4-6 tim.

Ansa och skölj purjolöken.
Dela den på längden och strimla den fint.
Fräs purjolök och curry i lite olja i en stekpanna på medelvärme.
Häll i vitvinsvinäger, vatten, crème fraiche, spenat och salt.
Låt sjuda på svag värme ca 5 min.

Servera med ris och en blandad sallad.

Viktväktarna Points

6 st quornfiléer
2 msk olja (räkna av överflödig olja efter marineringen)*
1½ tsk curry
olja (lägg till points för det du tillsätter vid stekning)
1 purjolök
1½ msk curry
1 msk vitvinsvinäger
1½ dl vatten
1½ dl crème fraiche 8% *
½ tsk salt
65 g färsk babyspenat

Totalt blir det 3P/port minus överflödig marinad. Lägg till points för ris.

TIPS! Byt ut crème fraiche mot Salakis/Larsas yoghurt 0% så blir det bara 1P/port minus överbliven marinad. Tänk på att röra ner yoghurten i slutet så att den inte kokar för då kan den skära sig.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 185 kcal/port minus överflödig olja från marinaden, exkl tillsatt stekfett och tillbehör samt grönsaker vid sidan av.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *