Enkel men smakrik gryta att njuta utav en lördagskväll eller som söndagsmiddag 😍
4 port.
500 g fläskkött, jag tog fläskfilé
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2½ dl grädde
½ tsk salt
1 krm peppar
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl lingonsylt
maizena el. 1 msk vatten + 1 msk vetemjöl
Strimla/skiva köttet.
Blanda den med soja och kalvfond i en gryta.
Fräs några minuter under omrörning.
Blanda samman grädde, salt, peppar, lingonsylt och ingefära.
Rör ner det i grytan.
Låt grytan koka på svag värme under lock ca 15-20 min.
Rör i maizena till önskad tjocklek på såsen eller blanda mjölet med vatten och rör ner det i grytan.
Låt det puttra några min till.
Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.
Viktväktarna Points
500 g fläskkött, jag tog fläskfilé *
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1½ dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½ tsk salt
1 krm peppar
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl lingonsylt, lågkalori *
maizena el. 1 msk vatten + 1 msk vetemjöl *
Totalt blir det 7P/port. Lägg till points för det fett du steker köttet i. Lägg till points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Det ser jättegott ut, ett recept jag gärna lånar.?
Tack snälla 🙂 Det får du så gärna! Trevlig helg 🙂