Wokad mat är ju perfekt när det behöver gå snabbt. Förbereder man så mycket man kan innan med att t.ex strimla kycklingen och röra ihop woksåsen så går det snabbt och smidigt att få på bordet när familjen väntar otåligt 😁
Woksåsen har jag hämtat inspiration ifrån grymma Zofias kök.
6 port.
750-900 g kycklingfilé
rapsolja
tandoorikrydda
salt
1 påse wokgrönsaker thai
Woksås
1 dl sweet chilisås
½ dl kinesisk soja
2 msk majsstärkelse
1 kycklingbuljongtärning (löses upp i 1½ dl kokvatten)
3 vitlöksklyftor, pressade
1-2 tsk sesamolja
2 msk farinsocker eller strösocker
Strimla kycklingen och stek i en panna i omgångar i lite olja.
Krydda med tandoori och salt.
Lägg kycklingen åt sidan och fräs på grönsakerna en kort stund i pannan innan du blandar ner kycklingen igen.
Lös upp buljongtärningen i 1,5 dl kokt vatten.
Blanda samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna och låt puttra på hög värmen tills såsen tjocknat något.
Servera woken med ris eller nudlar.

Kaloriberäknat recept
750 g kycklingfilé
rapsolja
tandoorikrydda
salt
1 påse wokgrönsaker thai
1 dl sweet chilisås, mindre socker
½ dl kinesisk soja
2 msk majsstärkelse
1½ msk kycklingfond (blanda med 1½ dl kokvatten)
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk sesamolja
1 msk farinsocker/strösocker/sötströ
Kcal: ca 234 kcal/port exkl tillsatt matfett och nudlar.
Kolhydrater: 20.1 g Protein: 30.8 g Fett: 2.9 g
Med 120 g kokta nudlar/port så blir det totalt 400 kcal/port och 36.2 g protein.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK