Kycklingkebab i pitabröd

För nån månad sen var mamma och pappa förbi här och hälsa efter en begravning dom varit på i krokarna (självklart coronastyle med avstånd utan kramar då vi inte ses så ofta, typ 3:e gången under hela detta år 😞). Passade på att bjuda på något som dom inte äter så mycket utav hemma, men som var typisk fredagsmiddag här hos oss. Maten gick hem hos samtliga!

4 port.

600 g kycklinglår utan skinn

Marinad
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
½-1 msk sambal oelek (anpassa efter eget tycke och smak)
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Vitlökssås
2½ dl matyoghurt
½ dl majonnäs
1 klyfta vitlök, pressad
1 krm cayennepeppar
salt

sallad
gurka
lök

pommes
pitabröd

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
Ställ kallt tills det är dags för servering.

Blanda kycklingen med kryddorna.
Baka i ugnen på 200°C i ca 20 min tills den fått fin färg.
Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.

Värm pitabröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen, förbered pommesen i ugnen.
Servera allt tillsammans med grönsakerna.

Viktväktarna Points

500 g kycklinglår utan skinn (skär bort synligt fett) *
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
½-1 msk sambal oelek (anpassa efter eget tycke och smak)
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk olivolja *
salt
svartpeppar
2½ dl Larsa/Salakis yoghurt
½ dl majonnäs, lätt *
1 klyfta vitlök, pressad
1 krm cayennepeppar
salt

Totalt blir det 8P/port för kyckling och sås. Lägg till points för pitabröd och pommes och ev andra tillbehör. Personligen räknar jag inte points för kycklinglår efter att ha tagit bort det synliga fettet, i så fall så blir det bara 3P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *