Kycklingfilé med kantareller & lingon

Hej matvänner! Äntligen fredag säger jag efter en lång arbetsvecka 🙈 Nu blir det fokus på att vila under helgen. Får se om jag kan hålla det, vet att jag har mycket att ta tag i här hemma som inte hinns med på vardagarna så får nog försöka prioritera lite både och. Snubblade över detta recept på någon receptsida på nätet, men bytte ut lite ingredienser mot sånt som passade oss bättre så detta blev resultatet. Serverade dock svampen bredvid då vi har några som inte gärna vill ha svamp i maten, dumt att slösa på dom smarriga kantarellerna i onödan.

Önskar dig en fantastiskt fin helg ❤️

4 port.

ca 500 g kycklingfilé
salt
peppar
olja/smör
200 g kantareller
1 finhackad gul lök
2½ dl grädde
2 msk kantarellfond
1 krm krossad kryddpeppar
1 msk soja
½ dl lingonsylt
1 msk hackad persilja
ev hela lingon

Dela kycklingfilén i två filéer och krydda med salt och peppar.
Bryn kycklingen i olja/smör i en gryta eller traktörpanna.
Lägg över kycklingen på ett fat och stek lök och svamp några min.
Vispa ihop grädde, fond, peppar, soja och lingonsylt i pannan.
Tillsätt kycklingen och låt puttra sakta ca 5-6 min.
Strö över persilja och ev. hela lingon.
Servera med ris eller potatis.

Viktväktarna Points

ca 500 g kycklingfilé
salt
peppar
olja/smör (lägg till points för mängden du använder)
200 g kantareller
1 finhackad gul lök
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
2 msk kantarellfond *
1 krm krossad kryddpeppar
1 msk soja
½ dl lingonsylt, lågkalori
1 msk hackad persilja
ev hela lingon

Totalt blir det 3P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 224 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *