Snabb enkel vardagsrätt som passar hela familjen. Gillar inte barnen så mycket hetta i maten går det att byta hälften av den smaksatta crème fraichen mot vanlig crème fraiche.
Tack för att du väljer att följa mina recept och hoppas du vill testa mitt tips 🫶
4 port.
500 g kycklingfärs
1 burk crème fraiche, paprika & chili
1 gul lök
1 msk oregano
3 dl grädde
smör/olja
salt
svartpeppar
pasta
Koka pastan enligt anvisningar.
Bryn kycklingfärsen i lite smör/olja.
Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen.
Krydda med svartpeppar, salt och oregano.
Tillsätt crème fraiche och grädde.
Låt det stå och småsjuda i ca 5-10 min.
Viktväktarna Points
400 g kycklingfärs *
1 burk crème fraiche, paprika & chili 11%, Arla *
1 gul lök
1 msk oregano
¾ dl matlagningsgrädde 13% *
2¼ dl vatten
smör/olja (lägg till points för mängden du använder)
salt
svartpeppar
Totalt blir det 8P/port., lägg till points för pastan.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 245 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Så supergott och kryddstark som vi gillar med grönsallad till!
Låter bra det, tack för att du delade med dig i en kommentar här på bloggen, uppskattas massor 🫶🥰