6 port.
800 g lövbiff
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk neutral olja
8 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
2 msk dijonsenap
½ msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé
1-2 tsk sambal oelek
3 msk mörk maizena
3 dl okokt ris
Strimla lövbiffen, hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs lövbiff, lök och vitlök i en gjutjärnsgryta tills det får lite färg.
Tillsätt resterande ingredienser förutom majsstärkelsen.
Låt grytan småkoka på svag värme i 3-4 timmar, kokar grytan torr tillsätter du lite vatten åt gången.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Red av med grytan med maizena.
Viktväktarna PersonligaPoints
800 g lövbiff *
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olja (lägg till PP för mängden du använder)
8 dl vatten
2 msk oxfond *
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås *
2 msk dijonsenap *
½ msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé *
1-2 tsk sambal oelek
3 msk mörk maizena *
3 dl okokt ris *
Totalt blir det 9 PP/port.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet
Receptet kommer från Tina Gustafsson