4 port.
800 g lövbiff
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk neutral olja
8 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
2 msk dijonsenap
½ msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé
1-2 tsk sambal oelek
3 msk mörk maizena
2 dl okokt ris
Strimla lövbiffen, hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs lövbiff, lök och vitlök i en gjutjärnsgryta tills det får lite färg.
Tillsätt resterande ingredienser förutom majsstärkelsen.
Låt grytan småkoka på svag värme i 3-4 timmar, kokar grytan torr tillsätter du lite vatten åt gången.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Red av med grytan med maizena.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
800 g lövbiff (12 SP)
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk neutral olja (2 SP)
8 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås (1 SP)
2 msk dijonsenap (1 SP)
½ msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé (5 SP)
1-2 tsk sambal oelek
3 msk mörk maizena (2 SP)
2 dl okokt ris (17 SP)
Totalt blir det 10 SP/port.
Receptet kommer från Tina Gustafsson