Middagstips till helgen!
6 port.
700 g kycklinglårfilé
smör
salt
peppar
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 litet äpple (el. ½ stort)
6 dl äpplecider
2 kycklingbuljongtärningar
1 dl grädde
maizena
Putsa filéerna och skär dom i mindre bitar och bryn dem i smör.
Salta och peppra.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala, kärna ur och finhacka äpplehalvan.
Stek allt i smör i en traktörpanna.
Häll på cider och låt koka ihop 5-10 min.
Sila av skyn.
Mät upp stekskyn och fyll på med vatten till 4 dl om det behövs.
Vispa ner detta plus buljongtärningar och grädde i pannan.
Låt sjuda några min.
Red av maizena till önskad konsistens på såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg den brynta kycklingen i såsen och låt puttra tills de är genomstekta.
Servera med ugnsstekt potatis, blandad sallad.
Viktväktarna Points
700 g kycklinglårfilé, fett borttaget *
smör (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 litet äpple (el. ½ stort)
6 dl äpplecider light, Herrljunga *
2 hönsbuljongtärningar *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 msk maizena *
Totalt blir det 7P/port. Lägg till points för valfritt tillbehör och servera med grönsaker.
TIPS! Byt till vanlig kycklingfilé om du vill, normalt kostar lårfilén points, men tar man bort allt synligt fett på bitarna brukar jag räkna med 0P, men det får man göra som man själv känner känns riktigt. Då blir det istället 2P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK