Veckans matlådor blev grymt goda! Att den krossade potatispajen är rätt viral just nu kanske ni har märkt och jag är inte sen på bollen att testa. Ett perfekt alternativ till den klassiska pajdegen för variation eller som ett kalorisnålare alternativ 👌
Inget slår ju en klassisk paj med en smarrig fyllning, men detta är ett jättebra alternativ till vardags i mitt tycke så kan man göra den andra pajen till ett mer festligare tillfälle 😊 Ett extra plus för att potatis mättar väldigt bra också ✨
4 port.
680 g potatis
salt
smör/olja
Fyllning
600 g kycklingkebab
1 gul lök
salt
svartpeppar
kebabkrydda
1 tsk sambal oelek
2 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
Börja med att koka potatisen, med eller utan skal (jag valde med skal) tills den är mjuk raktigenom, känn med sticka.
Smörj insidan med smör i en stor pajform alt i portionsformar (jag tog mina matlådor i glas).
Krossa potatisen med ett glas eller något annat, jag tog en potatisstöt och en gaffel, så det täcker hela insidan av formen likt ett pajskal med deg.
Smörj insidan av ”pajskalet” med smör eller olja och ställ in i ugnen i 225°C i ca 15 min eller tills potatisen fått fin färg och känns lite krispig på ytan.
Stek kycklingkebaben i lite smör i en panna.
Skala och hacka löken i valfria stora bitar, tillsätt ihop med kycklingen och stek tills den är genomskinlig och mjuk.
Krydda med salt, peppar och kebabkrydda.
Blanda ner sambal oelek, majonnäs och crème fraiche i pannan.
Fördela kycklingblandningen i ”pajskalet” och strö över den rivna osten.
Ställ in i ugnen igen och grädda i 10 min eller tills osten smält och fått en fin yta.
Servera ihop med valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept
680 g potatis
salt
smör/olja
600 g kycklingkebab
1 gul lök
salt
svartpeppar
kebabkrydda
1 tsk sambal oelek
2 msk majonnäs lätt
2 dl crème fraiche 13%
1 dl riven ost 12%
Kcal: ca 487 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 37.5 g Protein: 35.4 g Fett: 20.9 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK